Українські безпілотники вдарили по заводу, що виробляє авіапаливо в Тверській області

Коментарi:

У ніч на 27 червня чотири українські безпілотники атакували «Рєдкінський дослідний завод» (РДЗ) у Тверській області

За даними телеграм-каналу Baza, вперше завод був атакований близько другої години ночі — по території підприємства було завдано удару трьома безпілотниками. Один із дронів упав на дах цеху №4 і вибухнув. Другий безпілотник збили системи протиповітряної оборони (ППО), після чого він так само впав неподалік цеху і здетонував.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Третій дрон спробував атакувати територію підприємства з легкозаймистими рідинами. Внаслідок удару пошкодження отримав трубопровід, почалася пожежа.

За дві години ще один безпілотник з'явився в небі і націлився на цех №4, але впав, не долетівши до нього. Під час атак персонал підприємства було евакуйовано. За попередніми даними, постраждалих немає

Міноборони РФ у ранковому зведенні прозвітувало про знищення чотирьох безпілотників літакового типу над Тверською областю. До цього український дрон долітав до регіону у листопаді 2023 року.

ВАТ «РОЗ» – одне з найбільших хімічних виробництв Тверської області, яке розташовується приблизно за 40 км від Твері. Підприємство випускає понад 40 найменувань продукції різного призначення. На сайті заводу зазначається, що протягом кількох десятків років він є виробником «унікальної хімічної продукції для підприємств авіаційної та космічної промисловості».

З початку 2024 року Україна сконцентрувалася на ударах безпілотниками по паливно-енергетичному комплексу (ПЕК) Росії, а також по військових об'єктах та інфраструктурі, що забезпечує російську армію.

Майже за шість місяців атакам українських дронів зазнали понад 40 нафтобаз та нафтопереробних заводів (НПЗ). У Центральній та Південній Росії удари припали майже по всіх найбільших НПЗ. Після цього виробництво бензину та дизпалива в країні впало до мінімуму з кінця 2023 року, а влада засекретила оперативну статистику з випуску палива.