На Миколаївщині створено ландшафтний заказник «Чертальські горизонти»

Коментарi:

Площу природно-заповідного фонду Миколаївської області збільшено на 143,1 га. Сьогодні, 27 червня, на сесії Миколаївської обласної ради було ухвалено рішення щодо створення ландшафтного заказника місцевого значення «Чертальські горизонти».

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Новий заказник розташований у межах Мостівської сільської ради Вознесенського району. Територія заказника представлена степовими та заплавними ландшафтами долини та басейну річки Чортала.

Як повідомляє Управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА, на цій території зростає 21 вид рослин, занесених до різних охоронних переліків, з яких 7 видів включено до Червоної книги України. Серед них – шафран сітчастий, півники понтичні, горицвіт волзький, астрагал шерстистоквітковий, ковила волосиста, ковила Лессінга і ковила шорстка.

Також у заказнику мешкає понад 60 видів птахів.

Замовник створено на землях комунальної власності. Клопотання та наукове обґрунтування підготовлено Українською Природоохоронною Групою (UNCG). Проект створення був розроблений Національним природним парком "Бузький Гард" на замовлення управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації у рамках Комплексної програми охорони навколишнього середовища Миколаївської області на 2021-2027 роки.