На чемпіонаті України миколаївські велогонники боролися за медалі та олімпійську ліцензію

Сірий Вадим
Коментарi:

На околицях Звенигорода Львівської області відбувся чемпіонат України з велоспорту в олімпійських видах програми (шосе) серед дорослих, молоді до 23 років та юніорів.

За нагороди боролися 170 учасників із Львівської, Житомирської, Вінницької, Хмельницької, Київської, Миколаївської, Кіровоградської, Донецької, Полтавської, Черкаської, Волинської, Рівненської, Харківської, Чернівецької, Луганської, Тернопільської, Одеської областей та Києва.

Миколаївці здобули 36 медалей. 21-річна Алина Богдан має чотири нагороди. Вона тричі стала першою та один раз третьою. Ганна Коліжук посіла три призові місця – два перші та третє.

Данило Чорноморцев, Богдан Бориславський та Віталій Кость завоювали по три медалі – срібну та дві бронзові. Юлія Пчелінцева, Дар'я Білоус та Ольга Шекель двічі фінішували першими.

Ярослав Козаков та Єлизавета Фролова зійшли на другу та третю сходинки п'єдесталу пошани. Єлизавета Голод здобула дві, Ольга Дігтяр, Юлія Нілова, Олена Шарга та Юлія Скорищенко – по одній золотій медалі, Анастасія Петрук – бронзову. Дмитро Качур та Руслан Корнієнко – срібні, Ярослава Хміляр – бронзовий призери.

Підготували чемпіонів та призерів тренери Станіслав Небаба, Василь Горбачук, Юрій Агарков, Володимир Когут, Олександр Кравцов, Олександр Садовський та Володимир Супрун.

А на Олімпіаду до Парижа відібралася львів'янка Юлія Бірюкова. Вона на чемпіонаті України виграла індивідуальну гонку на якийсь час (29 км). Серед її тренерів – першомаєць Дмитро Кривцов, який у 2012 році виступав на Олімпіаді у Лондоні.

Зазначимо, що у велоспорті Україна має лише п'ять ліцензій – у жіночому та чоловічому шосе, а також у жіночому маунтибайку.