На Миколаївщині затримали адепта СРСР, який постив у соцмережах російську пропаганду

Коментарi:

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримала пропагандиста, який публічно розповсюджував матеріали, що містять заперечення та виправдання збройної агресії російської федерації проти України.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За інформацією СБУ, 52-річний мешканець селища Криве Озеро Миколаївської області публікував у соціальній мережі «Однокласники» пости, які виправдовують агресивні дії Росії проти України. Контент зловмисник копіював переважно із російських пропагандистських медіа. Крім цього, чоловік розповсюджував наративи Росії, вихваляв радянський режим і пропагував комуністичну символіку.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти протиправної діяльності фігуранта на користь країни-агресора. Під час обшуків за місцем його проживання було виявлено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили затриманого про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ч.2, ч.3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України).

Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.