На Миколаївщині через сухостої ледь не згоріло 60-гектарне поле пшениці

Коментарi:

Ні на день палаючі сухостої не дають перепочинку миколаївським вогнеборцям. Вчора довелось гасити 29 таких пожеж.

Загальна площа горінь склала понад 30 гектарів. В переважній більшості причина традиційна — необережне поводження з вогнем.

Горіли суха трава, сміття, чагарники, очерет, стерня в Миколаївському, Баштанському, Вознесенському, Первомайському районах.

До гасіння сухостоїв вчора довелось залучати чималі сили та засоби, адже часто виникали вони в межах або поблизу житлового сектору. Від ДСНС працювали понад 130 вогнеборців, задіяли 34 спецавтомобілі.

Допомагали у приборканні полум'я: місцеві пожежні команди сіл Шевченко, Мартинівське, Первомайське, Галицинове, Пересадівка, Гур'ївка, Олександрівка. Залучались техніка та працівники Баштанського лісового господарства, взвод державного воєнізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України, фермерських господарств та місцевих підприємств.

Спільними зусиллями від вогню вдалось вберегти 15 житлових будинків, 5 господарчських споруд, літню кухню та 60 гектарів пшениці на корені. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.