Підпалювали стерню, а згоріла вантажівка «Рено» – в Миколаївській області під загрозою врожай-2024

Коментарi:

Минулої доби в Миколаївській області загасили 32 пожежі.

30 червня пожежно-рятувальні підрозділи 32 рази залучались до гасіння пожеж. Загальна площа пожеж склала понад 22 гектари.

Пшениця на корені площею 4 гектари горіла на території Врадіївської громади, вогнеборцями вжито заходів зі збереження врожаю на полі загальною площею 30 гектарів.
Двічі громадяни вдавались до випалювання стерні на полях. У Новоодеській громаді внаслідок горіння сухостою зайнявся вантажний автомобіль Renault Premium.
В трьох випадках вогонь з сухої рослинності дістався до приватного сектору, де полум’я охоплювало житлову та господарчу забудови. В селі Зайчевське горіли одразу житловий будинок, господарська споруда та літня кухня площею 250 кв. м.
Пожежу торговельного кіоску площею 40 кв. м ліквідували в Інгульському районі Миколаєва, її ймовірна причина – коротке замикання електропроводки.
У Корабельному районі зайнялась господарча споруда та генератор. У Первомайську рятувальники приборкали займання автомобіля ВАЗ 2121 «Нива».
Загалом на гасіннях пожеж працювали 142 вогнеборці та 36 одиниць техніки, повідомили в Головному управління ДСНС України в Миколаївські області.