Цілий рік нардеп Тищенко ходив із перевірками від неіснуючої тимчасової слідчої комісії

Коментарi:

Народний депутат Микола Тищенко, який отримав підозру практично рік ходив із перевірками від неіснуючої тимчасової слідчої комісії.

Про це пишуть Українські видання.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У жовтні 2022 року Тищенко ініціював створення ТСК "Нацресурс". У рамках цієї ТСК Тищенко звітував, як проводить виїзні засідання, перевіряє лісгоспи та розслідує незаконне вирубування лісів. Він навіть виготовив спеціальну уніформу для своєї ТСК, подібну до тієї, яку носять правоохоронці.

На початку травня 2023 року парламент не затвердив проміжний звіт ТСК, тому її закрили.

Незважаючи на це, Тищенко продовжував їздити з перевірками до різних установ, прикриваючись ТСК. Серед них були "ботоферми", "кол-центри" та об'єкти інфраструктури. Про свої перевірки Тищенко сам повідомляв у соцмережах.

У липні 2023 року депутат Верховної Ради оголосив, що спільно з Національною поліцією розкрив діяльність ботоферми, яка розташована в одному з офісів Києва. Тищенко повідомив, що отримав цю інформацію через звернення громадян до ТСК "Нацресурс".

Варто зазначити, що члени ТСК, пред'явивши посвідчення нардепа, та за дорученням комісії, можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від їх форми власності та режиму секретності. Але Тищенко робив це, вже не будучи офіційно членом жодної комісії.