Понад 300 мільйонів гривень виділив уряд на відновлення доріг у Миколаївській області

Коментарi:

Уряд України виділив 2,38 мільярда гривень із резервного фонду державного бюджету на відновлення автошляхів у прикордонних та прифронтових регіонах.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Ці кошти будуть спрямовані на відновлення доріг, які використовуються для потреб Збройних Сил України та гуманітарних цілей. Про це повідомила Перший віце-прем'єр-міністр України, Міністр економіки Юлія Свириденко під час робочої поїздки до Донецької області.

«Сьогодні Уряд ухвалив рішення виділити понад 2 мільярди 386 мільйонів гривень на відновлення доріг у восьми ключових для оборони країни регіонах. Зокрема Донецька обласна військова адміністрація отримає 324,5 мільйона гривень. Кошти можуть бути витрачені виключно на відновлення зруйнованих доріг, які використовуються для перевезення військових та гуманітарних вантажів та як евакуаційні маршрути», – зазначила Юлія Свириденко.

Свириденко також наголосила на важливості підтримки бізнесу, який продовжує працювати незважаючи на виклики війни. Основними проблемами залишаються пошкодження енергетичної інфраструктури, доступ до фінансування та відшкодування збитків для бізнесу, який постраждав під час збройної агресії Росії.

Згідно з рішенням Уряду, кошти на відновлення доріг будуть розподілені таким чином:

Дніпропетровська область – 196,4 млн грн;

Донецька область – 324,5 млн грн;

Запорізька область – 350 млн грн;

Миколаївська область – 307,1 млн грн;

Сумська область – 222,2 млн грн;

Харківська область – 502,95 млн грн;

Херсонська область – 224,3 млн грн;

Чернігівська область – 258,79 млн грн.

Кошти надійдуть у розпорядження обласних адміністрацій, які мають узгодити з Міноборони, МОЗ та Мінінфраструктури перелік доріг, важливих для забезпечення потреб оборони та гуманітарних цілей.