Миколаївські поліцейські затримали бандита, який пограбував подружжя-фермерів у грудні 2023 року

Коментарi:

На початку грудня минулого року у селі Криве Озеро Первомайського району сталося жорстоке пограбування. До будинку місцевих фермерів увірвався чоловік у балаклаві, і, застосовуючи фізичну силу, заволодів грошима, побутовою технікою та документами.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

До поліції звернулася 69-річна господарка будинку, розповівши, що злочинець напав на її 74-річного чоловіка на вулиці, коли той вийшов за дровами.

Зловмисник замотав йому голову одягом, а потім увірвався до будинку та зв'язав дружину. Намагаючись дізнатися, де подружжя ховає гроші, розбійник катував чоловіка розпеченою праскою та погрожував відрізати вуха. Під тиском господарі будинку повідомили, де зберігають заощадження, після чого зловмисник забрав 4000 доларів, 20 000 гривень, мобільні телефони, ноутбук, банківські картки, відеореєстратор, тюнер та документи, залишивши подружжя пов'язаними. Через час жінка змогла вивільнитися і зателефонувала до поліції.

За допомогою системи відеоспостереження "Безпечна громада" поліцейські встановили автомобіль, на якому пересувався злочинець. Відпрацювавши прилеглі населені пункти Миколаївської та сусідніх областей, оперативники змогли ідентифікувати особу зловмисника. Ним виявився мешканець Одеської області.

Під час слідчих заходів правоохоронці вилучили у підозрюваного тюнер, ідентичний потерпілим, а також автомобіль, мобільні телефони, гумову палицю, наручники, мисливський карабін, пістолет-травмат, патрони до нього, мисливську рушницю та напівавтоматичну гвинтівку.

Слідчі Первомайського районного відділу поліції повідомили про підозру 39-річному зловмиснику за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, пов'язаний із проникненням у житло. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Продовжуються заходи щодо встановлення причетності до скоєння злочину інших осіб. Досудове розслідування продовжується.