У Миколаєві через відключення електрики на маршрути виведуть додаткові тролейбуси з автономним ходом

Коментарi:

Також можна буде пересісти на інші маршрути без додаткової оплати

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Через складну ситуацію в енергосистемі комунальне підприємство "Миколаївелектротранс", як і інші побутові та юридичні споживачі, підпадає під дію планових відключень певних "Миколаївобленерго".

Специфіка роботи КП "Миколаївелектротранс" полягає в тому, що підстанції розташовані в різних частинах міста та підпадають під планове відключення до різних груп черг. На жаль, технічної можливості забезпечити включення всіх 11 тягових підстанцій одночасно в одну чергу поки що немає.

На підприємстві повідомили про особливості роботи тролейбусів у період відключення електроенергії:

- з 4 липня на маршруті №2 (Залізничний вокзал "Миколаїв – Пасажирський" — м/н Намив) додатково працюватиме 6 одиниць тролейбусів з автономним ходом до 20 кілометрів, що дозволить забезпечити безперебійний рух цим маршрутом, незалежно від часу відключення електроенергії. Звертаємо увагу, що орієнтовний інтервал руху тролейбусів на автономному ході становитиме 20 хвилин;

- під час відключення електроенергії у мікрорайоні Північний пасажири все одно зможуть доїхати до Пушкінського кільця і ​​далі пересісти на Центральному проспекті тролейбусами з автономним ходом, щоб продовжити поїздку. Пасажири можуть користуватися оплатою за проїзд за допомогою єдиного QR-коду для всіх банків України – протягом години буде доступна пересадка на іншу одиницю транспорту без додаткової оплати;

- з 4 липня тролейбуси з мікрорайону Північний (без автономного ходу) також рухатимуться незалежно від вимкнення світла (наскільки це можливо):

  • з Північного вулицями: проспект Героїв України – Велика Морська – Садова – 3-та Військова та у зворотному напрямку);

  • з Північного вулицями: проспект Героїв України – Велика Морська – Садова – проспект Центральний – Будівельників та у зворотному напрямку).

Використовуйте сервіси для відстеження руху транспорту в режимі он-лайн (CityBus та EasyWay). На карті можна побачити, де на певний момент більшість транспорту перебувають без руху (без харчування), а також який транспорт продовжує рухатися маршрутом. Зокрема, тролейбуси з автономним ходом до 20 км мають таку нумерацію: 0041, 0042, 0043, 0044, 0045, 3002.

Інформація про особливості руху трамваїв у період відключення електроенергії буде надана згодом.