Миколаївський суд відправив військового-контрактника до СІЗО за державну зраду та співпрацю з РФ

Коментарi:

Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід 24-річному військовослужбовцю однієї з військових частин Миколаївщини, підозрюваному в державній зраді.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За матеріалами клопотання чоловік, будучи військовим-контрактником, вирішив перейти на бік ворога. Для цього він попросив дружину, громадянку Росії, допомогти та підшукати варіанти. Згодом дівчина дала йому контакти представника РФ, з яким вони розпочали листування, використовуючи засоби конспірації.

Російський куратор дав підозрюваному завдання зібрати інформацію про його військову частину, про командирів, їх адреси проживання, а також дані інших військовослужбовців, особливо тих, хто має родичів на території РФ. Всі ці дані підсудний зібрав і передав до Росії.

Потім він отримав ще одне завдання, яке стосується його військової частини, але не встиг зібрати інформацію, оскільки його затримали співробітники СБУ.

На судовому засіданні підозрюваний вину не визнав, заявивши, що хотів просто виїхати з України. І передаючи секретні дані він просто сподівався на допомогу у виїзді.

Проте суд відхилив ці виправдання та відправив підозрюваного у СІЗО без права внесення застави, повідомили у прес-службі Центрального суду Миколаєва.