У Краснодарському краї після атаки українських безпілотників пошкоджено нафтобазу «Лукойлу» та вишку зв'язку

Коментарi:

ЗСУ в ніч проти 6 липня атакували за допомогою безпілотників кілька об'єктів у Краснодарському краї.

Внаслідок ударів пошкодження отримала нафтобаза у станиці Павловській. За даними Astra, йдеться про нафтобазу «Лукойлу», де після обстрілу почалася велика пожежа.

У станиці Ленінградській внаслідок нальоту дронів спалахнули резервуари з паливом. Також постраждала вежа стільникового зв'язку в Єйську.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Україна почала активно завдавати ударів по підприємствам паливно-енергетичного комплексу на території РФ на початку цього року. За п'ять з половиною місяців атаки зазнали понад 40 нафтобаз і нафтопереробних заводів (НПЗ) у різних куточках країни. У Центральній Росії удари припали майже по всіх найбільших НПЗ.

Після цього російська влада засекретила оперативну статистику з випуску палива. Згідно з останніми тижневими даними Росстату, опублікованими 23 травня, виробництво бензину в Росії впало до мінімуму з жовтня. З 13 по 19 травня російські НПЗ випустили 740 тис. тонн бензину — на 2,5% менше ніж тижнем раніше, на 5% менше, ніж на початку травня, і на 20% менше рівнів кінця грудня.

Удари по території Росії ЗСУ почали завдавати у відповідь повномасштабного вторгнення російської армії та регулярних обстрілів військовослужбовцями РФ критичної громадянської інфраструктури України.