СБУ: російські війська завдали удару по дитячій лікарні в Києві крилатою ракетою X-101

Коментарi:

Служба безпеки України заявила, що російські війська завдали удару по дитячій лікарні «Охматдит» крилатою ракетою Х-101. Такого висновку дійшли слідчі спецслужби.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За їхніми даними, на місці удару знайдено уламки корпусу задньої частини ракети із серійним номером та частину її керма. СБУ кваліфікувала удар як військовий злочин та розпочала кримінальне провадження.

Внаслідок удару загинули двоє працівників лікарні, семеро людей отримали поранення, у тому числі двоє дітей, повідомляє СБУ.

Мер Києва Віталій Кличко повідомляв про двох загиблих та 16 постраждалих у лікарні, семеро з яких — діти. Госпіталізовано 15 постраждалих.

Російські війська завдали масованого ракетного удару по Україні вранці 8 липня. Повітряні сили ВСУ стверджують, що по території України було випущено 38 ракет, з яких сили ППО збили 30. . Поранено 112 людей.

Міноборони Росії заявило, що вранці 8 липня російські війська завдали удару по об'єктах військової промисловості України та авіаційним базам ЗСУ. Це було зроблено у відповідь на «спроби заподіяння київським режимом збитків об'єктам російської енергетики та економіки». У повідомленні відомства також йдеться, що заяви Києва про навмисний ракетний удар по цивільних об'єктах «абсолютно не відповідають дійсності». «Численні опубліковані фото та відеокадри з Києва однозначно підтверджують факт руйнувань внаслідок падіння української ракети ППО», – заявили в Міноборони РФ.