Антимонопольний комітет розпочав розслідування проти виконкому Миколаївської міськради

Коментарi:

Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України розпочала розгляд справи щодо антиконкурентних дій виконкому Миколаївської міської ради.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Приводом для розслідування стало рішення №506, ухвалене рік тому виконкомом, яким затверджено Порядок відшкодування витрат на копку могил для загиблих (померлих) військовослужбовців.

Відповідно до цього Порядку, відшкодування таких видатків здійснюється за рахунок коштів міського бюджету на підставі договору, що укладається між ритуальною службою міста Миколаєва та департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міськради.

Причому у договорі прописали, що інші фірми, які працюють на ринку ритуальних послуг, не мають права на укладання подібних договорів із департаментом праці та соціального захисту населення. Отже, рішенням № 506 виконком надав КП ММР «Миколаївська ритуальна служба» переваги над ринком ритуальних послуг, що ставить їх у привілейоване становище стосовно конкурентам і може призвести до обмеження конкуренції.

Через виявлені факти Антимонопольний комітет ухвалив рішення про початок розгляду справи.