Міністр Ляшко повідомив про смерть дитини, яка постраждала під час обстрілу лікарні «Охматдит»

Коментарi:

В одній із лікарень Києва помер хлопчик, якого привезли з постраждалого під час обстрілу Києва 8 липня дитячого госпіталю «Охматдит», повідомив голова МОЗ України Віктор Ляшко.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

На жаль, маємо першу дитячу жертву серед пацієнтів, які перебували у ПДВ «Охматдит» під час терористичної атаки 8 липня.

Помер маленький хлопчик, який на момент ракетного удару був у критичному стані у відділенні реанімації «Охматдиту». Після [обстрілу] його було транспортовано до однієї з лікарень Києва.

Російські військові завдали масованого ракетного удару по Києву та іншим містам України 8 липня. У столиці майже повністю зруйновано корпус дитячої лікарні «Охматдит». Внаслідок удару по шпиталю двоє людей загинули, понад 30 постраждали. Загалом, за даними ДСНС України, під час обстрілу Києва загинули 33 особи, поранено 121 людину.

Україна звинуватила Росію у цілеспрямованій атаці на дитячу лікарню. У Міноборони РФ заявили, що руйнування в Києві були спричинені «падінням української ракети ППО». Незалежні експерти та журналісти вважають, що до корпусу «Охматдиту» потрапила російська ракета.