Миколаївська енергопостачальна компанія повідомляє, що споживачі масово не погоджуються з виставленим рахунком за електроенергію

Коментарi:

Миколаївська енергопостачальна компанія повідомляє про масові звернення споживачів, які не згодні з виставленими рахунками за електроенергію.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Багато клієнтів вказують на значні розбіжності між сумами, зазначеними у рахунках, та їх власними розрахунками.

Основна причина невдоволення – неправильний метод розрахунку, який використовують деякі абоненти. "Деякі абоненти з невідомих нам причин розраховують суму наступним чином: за перші 100 спожитих кВтг застосовується ціна 2,64 грн., за споживання понад 100 кВтг – ціна 4,32 грн. Дана методика розрахунку неправильна", – пояснюють у компанії.

На даний час, за винятком тарифу «Електроопалення» в опалювальний період, ціна за електроенергію не залежить від місячного обсягу споживання та становить 4,32 грн за 1 кВт год, починаючи з першого спожитого у розрахунковому періоді (календарному місяці) кВт години.

Нагадаємо, що тариф на електроенергію було піднято на 60% з 1 червня 2024 року. Очікувалося, що тариф буде диференційованим залежно від місячних обсягів споживання. Зокрема, для споживання до 100 кВт*год пропонувалося залишити діючу ціну 2,64 гривень, а за кожний наступний кіловат – підняти до 4,8 гривень. Однак від цієї ідеї відмовилися, і тепер нова ціна 4,32 гривні діє на всі кіловати.

Це означає, що якщо лічильник "накрутив" умовні 150 кВт*год на місяць, то суми у платіжках зростуть із 396 до 648 гривень.