Миколаївські баскетболісти гідно виступили на чемпіонаті Європи серед ветеранів

Коментарi:

Місто Пезаро, розташоване на адріатичному узбережжі Італії, стало місцем проведення відкритого чемпіонату Європи серед ветеранів.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У віці від 35 до 75 брали участь представники не тільки старого континенту, але Австралії, Канади, США, Японії та інших країн. З колишніх союзних республік були представлені Литва, Латвія, Естонія та Грузія.

Від України виступали дві збірні. Чоловічу команду (70+) сформовано на основі миколаївського клубу «АМІКО» (президент Юрій Жуков). У ній крім миколаївців майстри спорту Олександра Петрова, майстри спорту Володимира Гамова, Юрія Жукова, Сергія Моцаря та Леоніда Сорокіна грали львів'янин Віталій Дитюк, Володимир Коробков, Олександр Петрусь із Дніпра, Віталій Красносільський із Запоріжжя, Михайло Овсянніков із Житомира та Костянтин Попучієв з Кривого Рогу Старший тренер Олександр Петров, тренер Юрій Лакошко.

Баскетболісти України на груповій стадії провели три гри з однолітками з Німеччини – 50:44, Італії – 32:47 та Японії – 50:33. Далі вони виграли ще в однієї команди Німеччини, програли Литві та у матчі за третє місце – Італії.

Жіноча збірна України, у складі якої виступали чотири баскетболістки БК «АМІКО» Олена Жукова, Євгенія Трегубова, Марина Мітяєва та Ольга Банних, також виступила успішно, посівши четверте місце. У півфіналі у зустрічі з командою Польщі, який українки програли, відбувся казус. Організатори змагань помилково призначили арбітрами представників цієї ж країни. Протест української делегації був розглянутий, але результат матчу залишився тим самим.

Матчі чемпіонату відвідала велика кількість уболівальників, більшість із яких підтримували команди України.