Посол Великобританії та дипломат Естонії обговорили у Миколаєві допомогу прифронтовим громадам

Коментарi:

Миколаїв відвідали посол Великобританії та заступник голови дипломатичної місії Естонії

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

11 липня Миколаїв відвідали посол Великобританії в Україні Мартін Гарріс та заступник голови дипломатичної місії Естонії в Україні Вагур Соосаар. Візит відбувся у рамках співпраці фонду «Партнерство за сильну Україну», який надає допомогу Миколаївській області, включаючи саме місто.

У ході робочої поїздки відбулася зустріч із начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та мером міста Олександром Сенкевичем.

Губернатор подякував високим гостям за їх особистий візит і наголосив на важливості ознайомлення з проблемами прифронтових регіонів безпосередньо на місці.

«Підтримка, яку ми надаємо Україні, має бути максимально ефективною. Сьогодні ми представляємо важливу програму – фонд "Партнерство за сильну Україну", який об'єднав зусилля восьми країн задля досягнення цієї мети. Нам важливо дізнатися думку місцевої влади щодо подальшої співпраці, щоб бути максимально корисною», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Великобританії в Україні Мартін Гарріс.

Учасники зустрічі обговорили стратегії розширення прав та можливостей громад у регіоні, ґрунтуючись на викликах, з якими стикається Миколаївщина. Зокрема, йшлося про реалізацію спільних економічних та соціальних проектів.

Мартін Гарріс зазначив, що особливу увагу буде приділено громадам, розташованим найближче до лінії фронту, які найбільше страждають від бойових дій. «Ми маємо підтримувати ці громади всіма можливими способами. Одні громади потребують відновлення сільського господарства, в інших – акцент на туризм. Реформа децентралізації в Україні справила на мене велике враження. Лідери громад краще розуміють потреби своїх мешканців, ніж влада у Києві, і ми працюватимемо безпосередньо з ними», – сказав посол.

Заступник голови дипломатичної місії Естонії в Україні Вагур Соосаар наголосив, що за підтримки фонду в Миколаївській області вже створено регіональне представництво Офісу Уповноваженого з осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Також для відновлення регіону було надано матеріальну допомогу у розмірі близько 78,5 мільйонів гривень. «Але на цьому ми не зупиняємось і плануємо розширювати напрямки співпраці з вашою підтримкою», – зазначив Соосаар.