Надягав боксерські рукавиці і бив затриманих, – у Миколаєві судять прихвостня окупантів

Коментарi:

У Центральному районному суді Миколаєва розглянуто клопотання про продовження строку тримання під вартою 25-річного мешканця Херсонської області.

У період окупації Херсонської області він перейшов на бік ворога. Надавав інформацію про місця проживання військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО, осіб, які надавали допомогу українським збройним силам.

В квітні 2022 року разом з військовослужбовцями РФ, затримав та посадив в автомобіль, маркований буквою «Z», двох жителів села, де він мешкав раніше. Під час руху, він наносив їм удари, вимагаючи повідомити інформацію про місцезнаходження їх односельця, колишнього учасника АТО. За межами села, він продовжив погрожувати і наносити удари чоловікам, які перебували на колінах з одягненими на голову мішками.

В підвалі однієї з баз відпочинку, цей покидьок вдягав боксерські рукавиці і бив де місцевого мешканця, вимагаючи інформацію про місця можливого зберігання зброї та боєприпасів.

Він шпигував за подружжям та передавав інформацію військовослужбовцям рф. В подальшому, у домоволодінні подружжя було проведено обшук, їх було затримано і вони три місяця утримувались представниками країни-агресора та піддавались психологічному і фізичному примусу.

У судовому засіданні підозрюваний просив відмовити у задоволенні клопотання та застосувати запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою. Суддя Володимир Лященко постановив продовжити строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою без визначення розміру застави, повідомляє пресслужба Центрального районного суду Миколаєва.