У Миколаєві дружина пожертвувала нирку чоловікові

Коментарi:

Історія кохання та відданості: дружина стала донором нирки для свого чоловіка, давши йому надію на повноцінне життя.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Десять місяців тому під час виїзної консультації фахівців Інституту серця в Миколаєві на прийом прийшли подружжя Олег та Тетяна. Кардіохірург Юрій Харенко діагностував у чоловіка критичний стеноз серцевого клапана. Його стан був настільки серйозним, що була потрібна негайна операція. Але проблема погіршувалась тим, що протягом шести років Олег жив на гемодіалізі, три рази на тиждень проводячи по чотири години під апаратом, що стало серйозною перешкодою для операції на серці.

Для сім'ї ситуація здавалася безвихідною: коштів на закордонне лікування не було, а багато клінік в Україні відмовлялися лікувати такий складний випадок. Але Інститут серця Міністерства охорони здоров'я України взявся до вирішення цієї проблеми.

Першим етапом кардіохірург Юрій Харенко успішно провів операцію на серці, замінивши мітральний клапан. Після повного відновлення Олега, завідувач відділення трансплантації та хірургії органів черевної порожнини Михайло Загрийчук пересадив нирку від його дружини Тетяни. Операція пройшла успішно, і тепер обидві проблеми позаду.

Олег та Тетяна почуваються добре, нова нирка прижилася та функціонує як слід. Попереду у них – нове життя без діалізу та серцевого болю.