У Миколаєві обговорили та роз'яснили новий порядок судноплавства в умовах воєнного стану

Коментарi:

У туристичному центрі Миколаївського міськвиконкому відбулася зустріч представників човнових станцій міста.

На робочій нараді було обговорено практичну реалізацію спільного наказу оперативно-тактичних угруповань та Миколаївської обласної адміністрації «Про здійснення координації судноплавства на внутрішніх водних шляхах в умовах військового стану».

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Згідно з наказом, вихід плавзасобів в акваторії дозволено у світлий час доби, за винятком Дніпро-Бузького лиману вниз за течією кордону Парутино-Лупарево, а також на річці Південний Буг на ділянці 500 метрів вгору і вниз за автомобільним мостовим переходом «Південнобузький міст».

Для виходу на воду судновласник має подавати заявку в управління інфраструктури обласної військової адміністрації щочетверга до 11:00, щоб включитися в план наступної неділі. У заявці необхідно вказати тип судна та його дані, час запланованого виходу, маршрут, характер водокористування, а також судноводія чи капітана судна. За 30 хвилин до виходу судноводій або капітан судна, заявку якого включено до плану, зобов'язаний повідомити про намір розпочати рух та відповідний номер.

На зустрічі керівники човнових станцій обговорили положення наказу та визначили механізми доведення його норм до власників судів, а також способи зворотного зв'язку для подальшої реалізації нового порядку.

Наступним кроком у розвитку водної галузі та водокористування населенням міста має стати затвердження місцевих правил для плавання суден та приведення порядку експлуатації баз стоянок суден до вимог Закону України «Про внутрішній водний транспорт».