Які часи, таке і мистецтво – у центрі Миколаєва з’явилися епатажні сіті-лайти

Коментарi:

Нещодавно на центральній вулиці міста Миколаєва з’явились сіті-лайти з незвичними коміксами, що привернули увагу містян своєю гостротою і прямотою.

Наша редакція дізналась про автора малюнку і навіть отримали невеликий коментар.
Автором є представник миколаївського андеграунду, вокаліст гурту «Ugly youth», ілюстратор та з військовослужбовець Збройних сил України – Владислав Шевченко (відомий багатьом як автор унікального та лімітованого мерчу Skltr.pic).
Владислав розповів про суть та сенс своєї роботи і чому не радіє таким малюнкам.

«Я намалював достатньо швидко, «на одному диханні». Десь чув, що війна негативно впливає на творчість, але не знаю чи так це насправді. Залежить скоріше від тих, хто виносить вирок, негативно/позитивно... Можу лише додати: «Які часи, таке і мистецтво».

Мені прикро від того, що доводиться це малювати, у такій формі. З веселого у цій роботі тільки те, що вона у стилі комікс. І, мабуть, все на цьому.

Якщо, дивлячись на малюнок, виникають питання «Що хочу донести?», тоді навіть не знаю, що й сказати. Цю тему підіймають в соцмережах кожного дня більш компетентні за мене люди.

Взагалі не розумію навіщо вкотре пояснювати очевидні (чи ні?) речі, але дуже стисло спробую.

Балістична ракета, наприклад, чхати хотіла на «дітей депутатів, чому не в окопі, кожен на своєму місці..» та на всі фронти разом взяті, крім одного. Перекладанням відповідальності у війнах не перемагають.
Через виконання ОБОВʼЯЗКУ сьогодні ми отримаємо можливість завтра користуватись ПРАВАМИ. Не навпаки.
Погані новини не обійдуть стороною, хіба що ви існуєте в іншій реальності. В такому випадку можете прокричати це на зустріч черговій ракеті.

Або у військо, або для війська. Я більше не маю що додати».
Зазначимо, що це не перша гостросоціальна робота Владислава, що донесена в маси. Так, у травні 2023 року на вулиці Соборній були розміщені сіті-лайти з роботою «War is not over», що означало «Війна не закінчилась» для нагадування містянам про необхідність єдності і завзятої спільної боротьби у цій війні.