У Миколаєві суд відправив в СІЗО херсонців, які підпалювали позашляховики, зливали рух локомотивів і дислокацію ЗСУ

Коментарi:

У Херсоні було знищено три позашляховика, один з яких був броньованим.

До Центрального районного суду Миколаєва надійшло п’ять клопотань про застосування запобіжних заходів особам, підозрюваним у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України. Їх було розглянуто слідчим суддею Іваном Дірком.

Всі вони виконували завдання російський спецслужб.

61-річний херсонець, використовуючи «Telegram», спілкувався з особою, яка перебуває на непідконтрольній частині Херсонської області. Зливав розташування блокпостів, військових вантажів, місць постійного переміщення військовослужбовців ЗСУ. За кілька днів, по цим об’єктам було здійснено артилерійські обстріли.

46-річний мешканець Херсону через месенджер «Telegram», за грошову винагороду, передавав інформацію про ситуацію в місті, результати обстрілів, місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Деякі з об’єктів впродовж кількох днів піддавались артилерійським обстрілам.

З обома цими підозрюваних спілкувався проросійський блогер, колишній мешканець Херсону, якого в період окупації було призначено на керівну посаду, в т.зв. «міністерстві інформаційної політики Херсонської області». Його інформація узагальнювалась та використовувалась для нанесення вогневих ударів. Він вчасно втік на окуповане Лівобережжя.

Застосовано також запобіжний захід стосовно 49-річного херсонця. Цей тип в антиукраїнських телеграм-ботах залишав повідомлення про розташування підрозділів ЗСУ, рух локомотивів до Херсону, місця їхньої стоянки.

Цього ж дня, було розглянуто ще два клопотання стосовно мешканців Херсону та Одеси. На виконання вказівок ще одного учасника групи, залученого представниками спецслужб рф, вони підпалювали автівки військовослужбовців. У Херсоні було знищено три позашляховика, один з яких був броньованим. Діяльність групи мала поширюватись на південні регіони України. Підозрювані кажуть, що за свою роботу отримали вісім та чотири тисячі гривень відповідно.

За результатами розгляду усіх п’яти клопотань суддя Іван Дірко постановив застосувати стосовно підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави. Про це повідомила пресслужба Центрального районного суду м.Миколаєва