Найпростіші рецепти страв на грилі: освоюємо технологію
Бажаєте замінити традиційний мангал сучасним грилем? Це чудове рішення. Ви зможете дивувати гостей неповторними ласощами швидко та без зусиль.
На заміну традиційним мангалам прийшли сучасні пристрої – грилі-барбекю. Готувати ними простіше, швидше. Сучасні грилі виконуються з металу чи кераміки. Вони різняться розмірами, типовиконанням. За видом палива бувають такі різновиди барбекю-обладнання:
- електричне;
- газове;
- вугільна;
- пелетне.
Існують також портативні, складні грилі. Їх зручно брати із собою на виїзний пікнік. Такі барбекю можуть отримувати теплову енергію з вугілля, пелет, дров. Великий каталог газових грилів на сайті ГрильШоп містить різні типи таких пристроїв. Можна вибрати та купити з доставкою будь-яку відповідну модель.
Прості страви на грилі
Навчитися технології приготування на барбекю зможе кожен. Достатньо один-два рази спробувати і вважайте, що ви професіонал. Починати рекомендується із простих страв. Основне правило приготування на ґратах – часте перевертання продуктів. Також необхідно не забувати змащувати решітку олією.
Гомілки курячі в медово-соєвому маринаді
Для приготування ніжних курячих гомілок спочатку готуємо маринад. Змішуємо оцет бальзамічний, соєвий соус (по 100 мл), рідкий мед (3 ст. л.), дрібнонакришений часник (2 зубчики). За бажанням можна додати кілька нарізаних пір'я зеленої цибулі. Сіль, спеції на смак.
Заливаємо 0,5 кг курячих гомілок, витримуємо 3-4 години. Викладаємо гомілки на решітку, обсмажуємо 20-30 хвилин, періодично перевертаючи.
Свинячі відбивні на барбекю
Для двох свинячих відбивних (на кістки) потрібно:
- оливкова олія – 3 ст. л.;
- мелений коріандр, імбир, паприка – по 1 ст. л.;
- мелений кумін – 0,5 ч. л.;
- сіль, улюблені спеції.
Змішати компоненти, натерти м'ясо з усіх боків, почекати 20-30 хвилин|мінути|. Викласти на решітку, обсмажувати, перевертаючи протягом 7-8 хвилин. Страва буде готовою, коли на поверхні м'яса утворюється рум'яна скоринка.
Сосиски на решітці
Для чотирьох порцій потрібно:
- 4 шматки фольги;
- сардельки/сосиски – 8 шт;
- олія – 4 ст. л.;
- цибуля – 2 шт;
- солодкий перець – 4 шт.;
- спеції, сіль.
Спочатку потрібно обсмажити сардельки/сосиски на решітці протягом 5-6 хв. При цьому регулярно перевертаючи їх. На фольгу викласти по 2 сосиски, дрібно накришений солодкий перець, цибулю, приправити сіллю, спеціями, полити олією. Ретельно загорнути, готувати на ґратах ще 12-15 хвилин.
Це найпростіші рецепти, які вийдуть із першого разу на будь-якому барбекю. Популярні бренди грилів барбекю представлені на майданчику Grill Shop. Ви зможете вибрати з асортименту обладнання, що відповідає вашим запитам.