Гаджети бренду Apple: чи варто купляти вживані?

Коментарi:

В сучасному світі де вже давно навчилися розумному споживанню, питання вживаної техніки все ще відкрите. Деякі користувачі агітують не віддавати зайві кошти за новий гаджет, придбавши той, який вже був у використанні.

Інші бояться нарватися на шахраїв, ретельно обирають продавців для купівлі нового девайсу. І та і та сторона має рацію, але, що робити, коли маєте обмежений бюджет і не хочете переплачувати кошти за новий пристрій.

У статті розглянемо всі переваги та недоліки вживаної техніки, а також розповімо, чому важливо ретельно перевіряти товар на працездатність перед тим, як купити і коли потрібно звернутися в сервісний центр AppleFix за професійною допомогою.

Якщо колись вже користувалися Apple, то знаєте про високу якість, довговічність та преміум-матеріали з яких виготовлені запчастини їх девайсів. Щоб все ж таки оприділитися, чи варто купувати Б/В Apple, для початку розглянемо їх основні недоліки, на які потрібно в першу чергу звернути увагу:

  1. Стан аккумулятору. Цей пункт дуже важливий. АКБ має обмежений термін придатності до 4 років при умові, якщо дотримувалися правил експлуатації. Але не всі на це звертають увагу. Радимо перед покупкою девайса перевірити стан запчастини. Для цього відкрийте налаштування та натисніть акумулятор. Перед вами висвітиться поле, де буде вказано, скільки відсотків має АКБ. Якщо побачили позначку 80 відсотків, то варто просити продавця про хорошу знижку та потім віднести техніку на ремонт iPhone;
  2. Механічні пошкодження. Ось тут потрібно бути вкрай обережним. Уважно огляньте гаджет на наявність сколів, тріщин, подряпин. Для детального аналізу краще обрати спеціалістів СЦ, де є для цього спеціально обладнане приміщення. Знадобиться при перевірці внутрішньої частини корпусу на залиття, засмічення, деформацію комплектуючих. Вирішили провести діагностику самостійно? Краще робіть візуальний огляд в добре освітленому приміщенні, де буде видно всі косметичні недоліки. В такому разі можна сміливо обговорювати зниження прайсу на девайс.
  3. Обліковий запис Apple iD. Операційна система iOS вважається однією з найнадійніших серед усіх конкурентів. Тому перед придбанням вживаного пристрою, слід перевірити чи пов'язаний він з особистим акаунтом минулого господаря. Особливо це важливо для розумного годинника. Якщо аксессуар має обліковий запис, то попросіть продавця з нього вийти. Потім налаштуйте гаджет під себе. Якщо виникла потреба в додатковій консультації, радимо звернутися до сервісного центру для ремонту Apple Watch.

AD_4nXf5lfwWmpc4tzJVJcbN1Zz7TF1XOKWv_17auW0uZmg5zeml9IDI32idVF9VN0AC1DEqoergTSn4YpPbXhADyoB77joq8JECPF12NN5EZ7LJeG-MCVXKlN0cEBodgNMUYStCrUlZqgJNfDBcuK1OBBIMbxWq?key=gP_kdiMvpvhe6eHAXp8Imw

Але не дивлячись на підводні камені Б/В техніка має свої очевидні переваги:

  • Доступна ціна 一 основний плюс. Найчастіше з рук можна взяти хороший, майже новий телефон за половину ціни. На зниження прайсу вплине вік смартфону, кількість оперативної пам'яті та дрібні косметичні недоліки. Бюджетними вважаються ранні моделі: iPhone 7,8,X,11 і т.д. Також: Watch Series 3,4,5. Ці пристрої вже не отримують необхідний пакет оновлень і саме тому їх можна зараз придбати за доволі низьким прайсом у відмінному стані. Це якраз той варіант, який підійде дітям та літнім людям, кому просто не потрібні флагманські моделі для листування в соціальних мережах та дзвінків;
  • Унікальний дизайн. Apple має свій особливий стиль, який можно описати одним словом мінімалізм. Ніяких кардинальних змін зовнішнього вигляду. Але, все ж таки, згадаємо модель 11Pro в насиченому зеленому кольорі, яскравий фіолетовий 14 Pro чи всю лінійку корпусів XR. Зараз ви не знайдете ці варіанти новими на поличках магазинів, а ось з рук їх можна придбати.