Мер Миколаєва відвідав Вашингтон: розповідав про місто та налагоджував нові зв'язки

Коментарi:

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив про свою поїздку до Вашингтона, де взяв участь у низці міжнародних зустрічей та конференцій.

У рамках заходу він представляв інтереси Миколаєва на Трансатлантичному діалозі «Сильні міста» та виступав перед мерами з Європи та Північної Америки.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Сєнкевич наголосив на важливості представлення міста на міжнародній арені: «Чим більше ми розповідаємо світові про Миколаєв, тим більше знають про нас і хочуть будувати ділові відносини. Російський терористичний режим витрачає величезні кошти на дезінформацію і такі зустрічі дають можливість розповісти правду про те, що відбувається в Україні».

Однією з ключових тем обговорення на конференції Doing Business in Ukraine була допомога у встановленні партнерських відносин між українськими та американськими громадами. Також йшлося про відмінності в управлінні муніципалітетами двох країн.

Під час візиту мер Миколаєва провів зустрічі, на яких розповідав про життя міста за умов повномасштабного вторгнення. Серед обговорюваних тем були:

Позитивний досвід взаємодії із Королівством Данія.

Презентація майстер-плану Миколаєва та унікального сайту моніторингу міжнародної допомоги.

Проблема відсутності питної води у місті.

Важлива роль міжнародного співробітництва на відновлення міста.

Сєнкевич також обговорив подальшу співпрацю з міжнародними організаціями, такими як USAID та UNDP, наголосивши на значній користі для Миколаєва від цих контактів.

Особливу увагу приділили темі російських військовополонених: мер нагадав, що серед них є захисники та захисниці Миколаєва.

Усі закордонні партнери наголосили на критичній важливості роботи на локальному рівні для розвитку відносин з міжнародними організаціями.

Важливо зазначити, що, за словами мера, жодної копійки з міського бюджету на поїздку не було витрачено.