«Укртрансбезпека» оштрафувала на 102 тисячі фуру, яка з порушеннями проїхала WIM-систему на Миколаївщині

Коментарi:

У Миколаївській області продовжується активна боротьба з перевантаженими вантажівками, щоб захистити дороги від передчасного руйнування.

Під час рейдової перевірки на трасі Н-14 інспектори «Укртрансбезпеки» зупинили вантажівку MAN, яка приховала свої номерні знаки під час проходження системи контролю ваги та габаритів.

Інспектори Укртрансбезпеки зафіксували факт ухилення від габаритно-вагового контролю, що є порушенням згідно з частиною 3 статті 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це передбачено штраф у розмірі 51 000 гривень.

Для подальшої перевірки вантажівку направили на спеціальний майданчик для зважування. В результаті перевірки було виявлено перевищення допустимої маси на 33,5% — вантажівка важила 56,1 тонни за допустимої ваги 42 тонни. За це порушення, згідно зі статтею 60 Закону України «Про автомобільний транспорт», власник вантажівки також має сплатити штраф у розмірі 51 000 гривень.

Загалом сума штрафу за обидва порушення становила 102 000 гривень. До усунення порушення на транспортний засіб було встановлено блокувальний механізм.