19-річна мешканка Миколаєва була однією з ключових фігур у масштабній схемі зі збуту амфетаміну

Коментарi:

Наркотики продавали у вигляді ароматизаторів.

У Миколаєві викрито злочинну групу, яка виробляла і збувала амфетамін по всій Україні. У ході поліцейської операції правоохоронці ліквідували дві підпільні лабораторії у Вінниці та Одесі, де щомісяця вироблялося до 20 кілограмів амфетаміну.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Організаторами злочинної схеми виявилися 43-річний мешканець Вінниці, 40-річний одесит та 19-річна мешканка Миколаєва. Наркотики вони розповсюджували через інтернет-магазин, маскуючи їх під ароматичні свічки та відправляючи через поштові сервіси по всій країні.

Чоловіки займалися виробництвом психотропних речовин у спеціально обладнаних лабораторіях, після чого доставляли великі партії наркотиків спільниці. Дівчина фасувала наркотики та відправляла Україною.

Для маскування злочинці часто змінювали місця фасування та номери телефонів. Усі фінансові операції проводилися через криптовалюту.

Під час обшуків поліція вилучила близько 32 кілограмів амфетаміну (у тому числі 27 кг у рідкому стані), 300 грамів каннабісу, 1 350 літрів кислоти, близько 1000 літрів прекурсорів та велику кількість хімічних речовин та обладнання. Загальна вартість вилученого товару за цінами чорного ринку оцінюється у 15 мільйонів гривень.

Трьох учасників злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм пред'явлено звинувачення за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України і тепер їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.