Жителька Снігурівки дослужилася в окупантів до заступниці директора школи

Коментарi:

СБУ продовжує викривати колаборантів, які сприяють окупантам у запровадженні стандартів освіти держави-агресора на захоплених територіях України.

Слідчі зібрали докази злочинної діяльності жительки Снігурівки, яка на посаді керівника навчального закладу впроваджувала російську освіту на окупованій Херсонщині.

Після захоплення міста військами рф, вона пішла на співпрацю з окупаційною владою та добровільно зайняла посаду директора загальноосвітнього навчального закладу в Залізному Порту.

На цій «посаді» колаборантка спланувала та організувала навчальний процес за освітніми стандартами російської федерації.

Вона забезпечувала функціонування навчального закладу, видавала документи про прийом учнів до навчального закладу, проводила загальношкільні виховні заходи та розпоряджалась майном.

Нині вона займає посаду заступника директора з навчально-виховної роботи та вчителя історії в «Круглоозерській школі Голопристанского муніципального округа» та продовжує здійснювати свою викладацьку діяльність за стандартами освіти держави-агресора.

Слідчі СБУ заочно повідомили поплічниці окупантів про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) ККУ. Їй загрожує до 15 років тюрми. СБУ вживає комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності. Розслідування діяльності колаборантки проводять працівники управління СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.