Віталій Кім попередив про можливі атаки на інфраструктуру та розповів про наслідки нічного обстрілу Миколаєва

Коментарi:

У ніч проти 15 жовтня по Миколаєву було випущено сім ракет С-300 – такого масованого обстрілу не було з 2022 року.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За його словами, залишки ракет було виявлено на місцях ударів, що підтвердило використання саме С-300. Пуски були з окупованої території Херсонської області та націлені на два різні райони міста. "Вони швидко відстріляли і поїхали", – зазначив Кім. Час підльоту ракет становив лише 2-3 хвилини.

«Ракети С-300 мають похибку від 500 м до кілометра, і неможливо точно сказати, куди цілилися російські війська. Такі неточні ракети часто потрапляють у житлові райони, що веде до великої кількості постраждалих», – повідомив Кім.

Відповідаючи на питання про подальші можливі загрози для міста, Віталій Кім підкреслив, що з початком опалювального сезону Миколаєву варто очікувати на системний обстріл критичної інфраструктури, насамперед, енергетичних об'єктів.

Він також зазначив, що, на його думку, ці обстріли є частиною психологічної війни, спрямованої на залякування місцевих мешканців та підготовку до масових ударів по інфраструктурі у зимовий період.

"Я вважаю, що російські ракети будуть націлені на обстріли енергетичних об'єктів та інших критичних інфраструктур", – додав Кім.

Начальник ОВА запевнив, що держава має плани на випадок погіршення ситуації, включаючи «план Б» і «план С». У разі критичних сценаріїв, за його словами, Україна готова забезпечити роботу своєї енергосистеми. «Ми чудово розуміємо, що росіяни обстрілюватимуть важливі об'єкти. Але ж держава підготувалася: є резерви, модульні котельні, склади з газом. Навіть у найгірших умовах ми не втратимо значної частини потужностей», — сказав глава ОВА.

Він додав, що цифри та подробиці з цього приводу має озвучувати Міністерство енергетики України, а не обласна влада. "Буде важко, але ми розуміємо, як працювати в таких умовах", – сказав Віталій Кім.