Майже у 6 мільярдів гривень: екологи оцінили збитки, завдані викидами у повітря від пожеж на Кінбурській косі

Коментарi:

І це тільки за чотири місяці

Майже в 6 мільярдів гривень: екологи підрахували збитки, завдані викидами в повітря від пожеж на Кінбурській косі

Кінбурнський півострів і акваторія навколо нього мають кілька природоохоронних статусів. Тут знаходяться національний природний парк "Білобережжя Святослава", відділення Чорноморського біосферного заповідника, регіональний ландшафтний парк"Кінбурнська коса". Функціонують Кінбурнське та Василівське лісництво.

Нині Кінбурнський півострів-це тимчасово окупована територія. З коси обстрілюють Очаків. Унікальна територія гине від пожеж і від їзди важкої техніки російських окупантів по ділянках з унікальною рослинністю.

Екологи повідомляє, що станом на 3 липня на Кінбурнському півострові на земельних ділянках Національного природного парку «Білобережжя Святослава» та регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» вигоріло 2109 гектарів.

"Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська І Одеська області) проведений розрахунок розміру збитку, обумовленого забрудненням атмосферного повітря неорганізованими викидами забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій під час дії воєнного стану, а саме на земельних ділянках парку «Білобережжя Святослава» і регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» за період з 15 березня по 3 липня. Загальний розмір збитку становить: 5703548768,09 гривень", – констатували у відомстві.