Окупаційна влада Херсонської області оголосила про проведення референдуму про приєднання до Росії

Коментарi:

Підконтрольна Росії адміністрація Херсонської області прийняла рішення про проведення референдуму щодо входження регіону до складу Росії.

Про це заявив глава адміністрації окупованої області Володимир Сальдо.

Точні терміни голосування чиновник не назвав. Тим часом в окупованому Мелітополі почався "з'їзд жителів Запорізької області" з питання проведення референдуму про входження до складу Росії, пише тасс.

Напередодні самопроголошені ДНР і ЛНР, а також окупаційна влада Херсонської області закликали негайно провести референдуми про приєднання українських регіонів до Росії. Призначені Москвою глави "народних республік" Денис Пушилін і Леонід Пасічник домовилися об'єднати зусилля для підготовки голосування. Громадська рада Херсонської області звернулася до голови військово-цивільної адміністрації Володимира Сальдо з проханням «в найкоротші терміни» провести плебісцит.

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв, у свою чергу, пообіцяв використовувати всі сили для захисту ЛДНР після анексії. Він передбачив, що референдуми на окупованих територіях України відновлять «історичну справедливість» і поміняють вектор розвитку Росії на десятиліття.

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), термінове обговорення серед російських ставлеників необхідності негайної анексії Луганської та Донецької областей говорить про те, що контрнаступ України «викликає паніку маріонеткових сил».

"Часткова анексія на даному етапі також поставить Кремль в дивне становище", – відзначають аналітики. Москві доведеться вимагати, щоб українські війська не окупували "російську" територію.