Кріт у Кабміні, установка жучків у Верховній Раді: яких агентів Росії розкрили у справі Медведчука

Коментарi:

В ході розслідування справи Віктора Медведчука СБУ виявила інформацію про російські агентурні мережі і зрадників, викрила і затримала їх.

Про це повідомив в.о. голови спецслужби Василь Малюк на брифінгу, інформує телеграм-канал СБУ.

"Ми викрили агентурну мережу так званого професора, яка діяла в Одеській та Івано-Франківській областях. Агенти займалися збором інформації і передачею її в російські спецслужби. Крім того, можемо згадати затримання крота – посадової особи Кабінету Міністрів, керівника одного з відділів, який передавав ворогу інформацію, в тому числі секретну", – зазначив Малюк.

Глава СБУ також розповів про викриття агентурної мережі, що діяла на території Хмельницької та Івано-Франківської областей. Її завданням був не тільки збір інформації, а й підготовка до створення там відповідних квазіреспублік.

"Також ми попередили можливу установку спеціальних технічних засобів в кулуарах ВР. Росія через свої спецслужби хотіла займатися збором інформації безпосередньо серед нардепів. СБУ цього не допустила", – підкреслив Малюк.

Глава СБУ додав, що обмін Медведчука на полонених українців не перешкоджає як подальшому судовому розгляду у провадженнях, де він фігурує, так і прийняттю судових рішень, призначенню покарання і конфіскації арештованого майна.