На Південнобузькому напрямку обстріляно 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Інформація станом на 6.00 28 вересня.

Слава Україні! Розпочалась 217 доба героїчного протистояння української наці.

Минулої доб противник завдав 10 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з РСЗВ. Постраждало 40 населених пунктів. Зокрема, Харків, Слов’янськ, Краматорськ, Миколаїв, Авдіївка та Мар’їнка.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали більш як 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Там ворог здійснив 25 вильотів БпЛА.

В російських окупаційних військах розпочався прийом особового складу, призваного за частковою мобілізацією. Прибувають особи засуджені за кримінальні злочини.

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївка Друга, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка та Безіменне.

Авіація Сил оборони завдала 17 ударів. Уражено 14 районів зосередження живої сили і військової техніки ворога, три опорних пункта та сім позицій зенітних ракетних комплексів. Українські підрозділи протиповітряної оборони знищили літак, шість БпЛА та керовану авіаційну ракету Х-59.

Ракетні війська і артилерія уразили 12 районів зосередження живої сили та техніки,чотири склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, зокрема, автоматизовану станцію перешкод “Житель”.