В Україні оновили список громад, мешканці яких отримають допомогу ВПО

Коментарi:

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій оновило перелік територіальних громад, які розташовані в зоні бойових дій, що знаходяться під тимчасовою окупацією або оточенням. Переселенцям, які виїхали з цих територій, виплачуватимуть державну допомогу.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

- Наказом Мінреінтеграції від 28 жовтня 2022 р. № 248 затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. До оновленого переліку територіальних громад, які розташовані в районах проведення військових (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 9 областей, – зазначено у повідомленні.

До опублікованого оновленого переліку увійшли 325 територіальних громад. Вони розташовані на теренах Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (62), Херсонської (45), Миколаївської (26), Сумської (19), Чернігівської (4) областей. У відомстві також нагадали, що цей список регулярно оновлюється.

Повний список громад, мешканці яких можуть отримати виплати ПВЛ, дивіться ТУТ .

Програма державної допомоги для тимчасово переселених осіб Кабмін схвалив наприкінці березня. Людям, які виїхали з територій бойових дій або населених пунктів, які перебувають у тимчасовій окупації/заблоковані, призначається допомога у розмірі 2 тисячі гривень на кожну дорослу та 3 тисячі гривень на дитину.