У Держдумі закликали покінчити з демократією в Росії

Коментарi:

Російській владі слід зайняти жорстку позицію щодо незгодних із війною в Україні, заявила перший заступник голови комітету Держдуми з культури, заслужена артистка РФ Олена Драпеко в інтерв'ю YouTube-каналу «Емпатія Манучі».

На її думку, до «ліберальних співвітчизників» неможливо донести позицію країни: «Їм показуєш — вони не бачать. Їм кажеш – вони не чують. Я їм кажу: «Якщо ви не вірите, то їдьте, подивіться на власні очі [Донбас]». «Ні, навіщо. А раптом мене переконають».

Драпеко вважає, що держава надто лояльно ставиться до таких громадян, дозволяючи їм вільно говорити, що вони думають. «Ми ще якось соромимося — як би не образити, як би не торкнутися його права вільно мислити. У нас така демократія, така толерантність у Росії, що я думаю, настав час з нею закінчувати», — заявила вона.

Окремо Драпеко розкритикувала артистів, які покинули Росію через війну. «Може, хтось із них гірко пошкодує та захоче додому, і тоді тут для нас буде важке запитання: що робити з ними? Поки що я дуже жорстко на нього відповідаю», – зазначила вона. За словами депутата, бути «добрими і розуміючими» стосовно таких людей зараз не можна, оскільки йде «військовий час» — «простити» їх можна буде лише після закінчення війни, якщо Росія досягне своєї мети в Україні.

Раніше в Кремлі заявили, що артисти, які засудили вторгнення і виїхали з країни, «заплямували себе неприйнятними заявами». "Це ті, з ким нам явно не по дорозі", – сказав прес-секретар президента Дмитро Пєсков.