Окупанти вдарили по берегу Дніпровського лимана, в Донецьк привезли сім сотень поранених, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на шосту ранку 30 листопада.

Розпочалася 280 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Зберігається загроза ракетних ударів російських загарбників по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

На Херсонському напрямку вогневого ураження з реактивної артилерії зазнав Кізомиса – села на березі Дніпровського лимана. Противник не припиняє артилерійських обстріли підрозділів наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема і Херсона.

Минулого тижня в лікувальні заклади Донецька доставлено 720 поранених військовослужбовців підрозділів окупаційних військ.

Також, в тимчасово окупованому місті Горлівка одна з цивільних лікарень перепрофільована на військовий шпиталь, куди повністю обмежено доступ цивільних.

Українська авіація протягом поточної доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і два удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника.

Збито три БпЛА типу “Орлан-10”. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили артилерійську систему та важливий об’єкт окупантів.