З Олешок живих чмобіків повивозили у лісосмуги, а в Мелітополь вирушила колона покалічених, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту ранку 1 грудня.

Розпочалася 281 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Протягом минулої доби ворог завдав 2 ракетні удари по цивільних об’єктах в населеному пункті Комишуваха Запорізької області, здійснив 41 авіаційний удар та 28 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ і населених пунктах, зокрема по Херсону і його передмістю. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що розташовані на правому березі Дніпра.

Спостерігається зменшення кількості російських військових та техніки у Олешках. З окремих населених пунктів Херсонської області війська противника виведено та роззосереджено у лісосмугах вздовж ділянки автошляху Олешки – Гола Пристань. Основа частина військ – це мобілізовані.

В школі Запорізької області загарбники облаштували польовий шпиталь. 28-29 листопада фіксувалася евакуація поранених колоною з вантажівок та автобусів, що рухалася у бік Мелітополя.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири удари по позиціях його ЗРК, збито один БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за минулу добу уразили сім районів зосередження особового складу та ОВТ, склад пально-мастильних матеріалів.