Вибухотехніки повністю обстежили асфальтну дорогу з Миколаєва до Херсона та розмінували половину Снігурівки.

Коментарi:

На деокупованих Миколаївській та Херсонській областях знешкодили понад 12,5 тис. вибухонебезпечних предметів

Про це повідомив під час брифінгу у Military Media Center представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковник служби цивільного захисту Олександр Хорунжий.

На Херсонщині та Миколаївщині ворог щільно замінував територію, нині деокуповану. Щодо роботи піротехнічних підрозділів ДСНС спікер зазначив:

— Наразі обстежено залізничний вокзал у Херсоні, залізничну колію від Миколаєва до Херсона, близько половини міста Снігурівка у Миколаївській області, 15 із 16 пріоритетних електропідстанцій у місті Херсоні, 100% асфальтового покриття дороги Миколаїв — Херсон, це 67 км, а також близько 300 км інших автошляхів.

За словами Хорунжого, основні зусилля рятувальників зосереджені на розмінуванні об'єктів енерго-, газо-, водо-, теплопостачання та зв'язку. На Херсонщині обстежено 99 об'єктів з початку виконання робіт. У Миколаївській області – 43 об'єкти.

— Триває розмінування деокупованих територій, підрозділи ДСНС розмінували 11,5 км2 із 8800 км2 Херсонської та Миколаївської областей. Загалом піротехніки ДСНС на деокупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини знешкодили понад 12 500 вибухонебезпечних предметів. Там працюють 25 піротехнічних розрахунків з усієї України чисельністю 147 осіб та 60 одиниць техніки, – зазначив представник ДСНС.