Українським дипломатам надсилають посилки з очима тварин

Коментарi:

Посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

За кілька діб після вибуху в українському посольстві в Мадриді дипустанови України ще у шести державах отримали закривавлені посилки. У пакунках були очі звірів.

Про це повідомив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Посольства та консульства продовжують отримувати погрози. Після теракту в Іспанії до посольств Угорщини, Нідерландів, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств у Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакети. У пакунках були очі тварин. Самі пакети були просякнуті рідиною характерного кольору і мали відповідний запах», — зазначив він.

Також, вандалізму зазнала квартира українського посла у Ватикані, а посольство в Казахстані отримало хибне повідомлення про закладений вибуховий пристрій.

В українське посольство до США було направлено листа зі статтею, в якій критикувалася Україна. Як і більшість інших конвертів, цей лист надійшов з території однієї з країн Європи.

«Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств та консульств України. Не в силах зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Проте можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України», — прокоментував подію міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Усі українські посольства та диппредставництва переведені в режим посилених заходів безпеки.

За даними фактами українська сторона вже взаємодіє зі співробітниками правоохоронних органів низки держав для розслідування всіх випадків загроз, встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до інцидентів.

«Українські дипломати й надалі успішно працюватимуть над зміцненням обороноздатності України та забезпеченням українців необхідним енергетичним обладнанням для проходження зими», — резюмував Ніколенко.