Стало відомо, куди вивезли 70 трупів окупантів з Бахмутського напрямку, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту вечора 2 грудня.

Завершується 282 доба російського широкомасштабного вторгнення.

За поточну добу російські окупанти завдали 13 авіаційних ударів по позиціях наших військ вздовж лінії зіткнення; 4 ракетних удари по цивільних об’єктах міст Дніпро і Запоріжжя, населеного пункту Зарічне Запорізької області та міста Костянтинівка на Донеччині. Також ворог здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі Херсона, Антонівки та позиціях наших військ вздовж лінії зіткнення.

На Херсонському напрямку ворог обороняється. Обстріляв з артилерії населені пункти, що розташовані на правому березі Дніпра, зокрема, Золоту Балку, Гаврилівку, Качкарівку, Іванівку, Інгулець, Микільське, Дарʼївку, Молодіжне, Зеленівку та Дніпровське. Також окупанти не припиняють тероризувати обстрілами цивільне населення у Херсоні та його передмістях.

Противник продовжує зазнавати втрат. 1 грудня в Запорізькій області, неподалік Кам’янського 100 окупантів пораненено. В Куп’янському районі Харківської області було збито гелікоптер.

В Горлівку з Бахмутського напрямку у період з 30 листопада по 1 грудня доставлено 70 трупів окупантів.

Українська авіація протягом поточної доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два удари по позиціях ЗРК, а також удар по його взводному опорному пункту.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили п’ять пунктів управління, позицію ППО, два склади боєприпасів, дев’ять районів зосередження особового складу і ОВТ.