Орда вивозить з Херсонщини морозильні камери, а на Донеччину та Луганщину привезла 230 трупів , – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту ранку 4 грудня від Генштабу ЗСУ.

Розпочалася 284 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник завдав 10 ракетних, 16 авіаційних ударів, а також здійснив 30 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах вздовж лінії зіткнення. Ракетних ударів зазнали Шевченкове Харківської області та Краматорськ на Донеччині.

На Херсонському напрямку окупанти ведуть оборону. Здійснюють обстріли з мінометів, ствольної і реактивної артилерії по позиціях наших військ.

Із місцевих магазинів Нової Каховки загарбники вивозять весь товар та обладнання, включно з морозильними камерамии та касовими апаратами. А в Новомиколаївці Запорізької області, сотня окупантів 2 грудня у місцевих жителів відбирала цінних речі та побутову техніку.

В населених пунктах тимчасово зайнятої Херсонської області, загарбники погрозами примушують місцеве населення віддавати дітей до навчальних закладів для навчання за російською програмою.

Щодо втрат окупантів. За уточненою інформацією, 28 по 30 листопада до 70 поранених та 230 вбитих російських загарбників доправлено до лікарень та моргів Донецької та Луганської областей. 2 грудня до лікарні Мелітополя привезли чергову партію поранених та тіла загиблих окупантів.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також три удари по ЗРК. Збито літак “Су-25” та безпілотник “Орлан-10”.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за добу уразили два пункти управління, склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки а також район зосередження засобів артилерії.