З підвалу на мене вийшов окупант у жіночому халаті: командир 73-го центру спецоперацій розповів про зачистку села на Херсонщині

Коментарi:

Специ атакували росіян серед білого дня, коли ті зовсім не очікували нападу

Про одну зі спецоперацій зі звільнення населеного пункту на Херсонщині розповів командир підрозділу 73-го морського центру СпП імені кошового отамана Антона Головатого.

Командування поставило задачу зайти в село, закріпитися та чекати на піхоту. Передбачалося провести операцію вночі. Але потім вирішили задіяти ефект несподіванки та провести атаку вдень. Як і очікувалося, окупанти «на розслабоні» зовсім не очікували нападу.

«В одному із дворів ми почули роботу генератора. Поспостерігали і стало зрозуміло, що їх треба прибирати. Коли я ступив у двір, на мене з підвалу вийшов солдат у жіночому халаті та з підносом у руках. Він жбурнув піднос, але втекти не вдалося... А потім виліз ще один, але вже з кулеметом. Зав'язався бій. Городами до них прибігла підмога», – розповів боєць.

Зрештою цю хату зачистили. А на сусідній вулиці помітили рух. Близько 10 окупантів забігли до будинку, відстрілювали з вікон, щось кричали.

«Мої бійці кілька разів стрільнули з рпгшек. А виявилося, що в тій хаті вони мали склад боєприпасів. Тож усі вони там і полегли», – пояснив співрозмовник.

Наступного дня ЗСУ перехопили кілька розмов російських командирів. Якщо прибрати мати, лайку та емоції, то в сухому залишку: «куди ви всі дивилися? тому що вдень до села зайшли 20 осіб, яких ніхто не помітив, втрати перевищили 40 осіб».