На Херсонському напрямку ворог обороняється, під Вугледар кидає підсилення, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 19 березня.

Розпочалася 389 доба російського широкомасштабного вторгнення. Напередодні нашими захисниками було відбито 83 атаки на цій ділянці фронту. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут.

Ворог завдав 11 ракетних, 16 авіаційних ударів та 99 обстрілів з РСЗВ.

На Херсонському напрямку противник обороняється і обстріляв Херсон та Антонівку.

Військове російське керівництво квапиться направити підсилення під Вугледар, З 13 березня, у 37 окремій мотострілецькій бригаді 36-ї армії Східного ВО проводиться бойове злагодження підрозділу «шторм». Його готують до відправлення в Україну 24 березня. У бригаді значний некомплект особового складу, тому командири підрозділів відкликають підлеглих з лікування та реабілітації. Військовослужбовці скаржаться на низький рівень забезпечення. Відзначається також дуже низький рівень мотивації особового складу та велика кількість спроб уникнення відправки в район ведення бойових дій.

Протягом минулої доби Авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів, було збито БпЛА «Шахед-136». Нанаші ракетники і артилеристи уразили сім районів зосередження особового складу та військової техніки противника.