Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ під Бахмутом

Коментарi:

Хоча Пригожин стверджував, що «близько 70%» міста під контролем ПВК "Вагнер"

Президент України Володимир Зеленський у ході робочої поїздки до Донецької області відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку, повідомляє офіс глави держави.

Український лідер заслухав доповіді про оперативну ситуацію та перебіг бойових дій на ділянці фронту, а також вручив військовослужбовцям нагороди.

«Маю честь сьогодні бути тут, на сході нашої держави, на Донбасі, і нагородити наших героїв, подякувати вам, потиснути руку. Подякувати за те, що захищаєте державу, суверенітет, схід України», – заявив Зеленський під час візиту.

Коли відбулася поїздка українського президента під Бахмутом, не уточнюється. Прес-реліз про це, а також відео візиту у телеграмі Зеленського було опубліковано 22 березня. До цього президент України відвідував передову у Бахмуті у грудні 2022 року.

Тяжкі бої за Бахмут тривають більше семи місяців. З російської сторони в них беруть участь найманці ПВК Вагнера, серед яких воюють у тому числі ув'язнені.

20 березня засновник приватної військової компанії Євген Пригожин у публічному листі до глави Міноборони РФ Сергія Шойгу заявив, що його найманці «контролюють близько 70%» міста. На початку березня бізнесмен стверджував, що Бахмут «практично оточений».